اقتصاد مسکن

نمی‌دانی؟ یادبگیر؛ نمی‌توانی؟ بخواه!! - تقریر حقیقت، تقلیل مرارت

نمی‌دانی؟ یادبگیر؛ نمی‌توانی؟ بخواه!! - تقریر حقیقت، تقلیل مرارت

اقتصاد مسکن

نوشته‌های ایمان عابدی

معرفی کتاب اقتصاد دانان برتر جهان

جمعه, ۴ آبان ۱۴۰۳، ۰۹:۲۶ ب.ظ

زندگی و اندیشه 21 تن از مهمترین و برترین اقتصاددانان جهان از حیث سهمشان در شکل گیری علم اقتصاد در این کتاب آمده است. این کتاب به علت استفاده زیاد از کتاب پنجاه اقتصاد دان اثر پرسمن به نوعی ترجمه همین اثر به حساب می آید. سعی شده تاثیر اقتصاددانان بر عصر خود، بر علم اقتصاد و همچنین تاثیر پذیری آن ها از سایر دانشمندان و فضای جامعه مورد بررسی قرار بگیرد، به گونه ای که بده بستان های علمی هر کدام مشخص شود. این کتاب اقتصاددانان محدوده سالهای 1857 تا 2013 را شامل میشود و جلد اول کتاب به اقتصاددان های قدیمی تر پرداخته است. در این بین افراد مشهوری مثل استیگلیتز، فریدمن و ساموئلسون تا افراد غیر مشهور تری مثل نیومن، کالدور و بوکانان به چشم میخورد. علاقه مندان به علم اقتصاد برای آشنایی با نظریات اقتصادی نیاز است با تاریخ اندیشه اقتصادی آشنا شوند به همین منظور مطالعه تفکرات، آثار و زندگی  اقتصاددانان اهمیت زیادی پیدا میکند. اینکه چطور یک نظریه به وجود آمده، تحت چه شرایطی و چگونه مورد نقد قرار گرفته و تغییر کرده است به فهم اقتصاد امروز بسیار کمک میکند. لذا کسانی که خواستار تسلط عمیق بر علم اقتصاد هستند پیشنهاد میشود کتاب هایی از این دست را مطالعه کنند.

21 تن از برترین اقتصاددانان جهان در طول سالهای 1857 تا کنون را در فهرست کتاب می­بینیم. در بین این مجموعه برخی زنده اند و برخی فوت کرده اند.هر قسمت با چیکده­ای در مورد اقتصاددان شروع میشود و در نهایت با زندگی شخصی، نظریات اقتصادی، آثار و کتاب هایی که درباره وی نوشته شده ادامه پیدا میکند.

در ادامه به معرفی چند تن از اقتصاددانانی که در کتاب آمده میپردازیم:

پل ساموئلسون (1915-2009) Paul Samuelson

نگارش کتاب های درسی، ریاضی وار کردن اقتصاد و آثار مکتوب فراوان در اقتصاد از مولفه های اصلی زندگی ساموئلسون است.  وی بیشک یکی از دو یا سه اقتصاد دان معروف نیمه دوم قرن بیستم به شمار میرود. در دانشگاه شیکاگو ریاضیات مطالعه کرد و در دکتری اقتصاد را برگزید. پس از پایان تحصیل کرسی در تمام وقت MIT را بر عهده داشت. در 1970 جایزه نوبل دریافت کرد.

وی به تبدیل متون اقتاصدی به زبان ریاضی کوشید ولی ریاضی را به عنوان ابزاری در خدمت اقتصاد میدانست. از مهم ترین مباحث وی مشاجره اش با فریدمن بر صحت فروش و پیش بینی در اقتصاد بود. اساسی ترین کارهای ساموئلسون در حوزه انتخاب مصرف کننده، تجارت بین الملل و کلان بود. در حوزه کلان وی ادامه دهنده کینز به شمار میرفت.

آمارتیاسن (1933-) Amartya Sen

چهره برتر سی سال اخیر در حوزه اقتصاد رفاه و توسعه اقتصادی است. وی مطالعه توسعه را با گروه های زنان پیوند زده و چگونگی اثرفقر بر زنان را بررسی کرده است. وی زاده هلند است و در بچگی اش یک قحی بزرگ را در 1943 تجربه کرده است.

وی به مطالعات فلسفی و اخلاقی نیز اهتمام زیادی داشته است. دکتری خود را از کمبریج دریافت کرد.او در 1977 به اکسفورد رفت و درجه استادی اقتصاد سیاسی را نیز دریافت کرد. در 1988 نوبل را به دلیل کار روی انتخاب اجتماعی و تصمیم گیری فردی به او اعطا نمود. در مورد اقتصاد رفاه، توسعه و آزادی ، اخلاق و اقتصاد و رفتار عقلایی مطالعات مهمی انجام داده که خلاصه آن هارا در کتاب میخوانیم.

به همین ترتیب سایر اقتصاددانان نیز معرفی شده اند. در بیان مطالب اقتصادی اختصار گویی در عین بیان گوهر مطالب رعایت شده ولی تمامی آثار و نظرات نوسنده را بیان نکرده است.

تالیفی بودن کتاب بر خلاف بیشتر منابع تاریخ اقتصاد کمک میکند مخاطبان فارسی زبان راحت تر با متن ارتباط برقرار کنند. از جمله اشکالات این کتاب این است که ملاک ترتیب اقتصاددانان در فهرست مشخص نیست و همچنین دقیقا ملاک گزینش این افراد ذکر نشده است. هرچند گفته شده که برترین اقتصاددانان از حیث اثر گذاری در علم اقتصاد در کتاب آمده ولی باز شاخص تاثیر گذاری در علم اقتصاد مشخص نیست. کتاب فاقد متن پشت جلد میباشد. مقدمه کتاب بسیار مختصر است و جا دارد به مواردی همچون لزوم و کاربرد مطالعه زندگی اقتصاددانان و اندیشه آنها اشاره شد.نآن استفاده مکرر و زیاد از منبع  pressman (2006) کتاب را بجای تالیف عملا تبدیل به ترجمه این کتاب کرده است. بسیاری از منابعی که در متن بکار رفته در پایان در قسمت منابع نیامده است. بیان جزئی ترین و مهم ترین ویژگی های زندگی شخصی اقتصاددانان مخاطب را در روند شکل گیری نظریات وی کمک میکند. مخاطب میتواند ریشه نظریات وی را در نحوه زندگی وی پیدا کند. به خصوص در مورد دسته ای از اقتصاددانان که در قید حیات هستند آثار جدید آنها در کتاب منعکس نشده است.


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی